- Gezi eylemleri sırasında gözaltına alındıktan sonra polislerin kendisini Akrep isimli müdahale aracında taciz ettiğini söyleyen ve polislerin kendisine yaklaşmasını önlemek için Aile Mahkemesi'nde tedbir kararı isteyen Eylem Karadağ'ın talebi reddedildi. Mahkeme kararının gerekçesinde, "Polis hakkında uzaklaştırma kararı vermek kamu yararına uygun değildir ve talep Aile Mahkemesi görev alanına uygun olamayan bir taleptir" denildi.
Eylem Karadağ Dikme'de Gezi'ye destek için yapılan eylemler sırasında gözaltına alınmıştı. Gözaltı sırasında tacize uğradığını iddia eden Karadağ, götürüldüğü Güvenlik Şube'de verdiği ifadesinde "Beni de akrebe bindirip taciz ettiler. Bir polis göğsümü sıkarken diğeri kalçamı ve cinsel bölgemi elleyerek taciz etti. Akrebe bindirdikten sonra polis amiri olduğunu söyleyen biri 'Bu a...k.. koltuklara oturtmayın. Alın altınıza ezin' dedi. Bunun üzerine yanımda olan polis bacağımın üzerine oturdu biri kolunun dirseği ile önce göğsüme sonra boynuma elini koydu. Bu hareket sürekli devam etti. Şerefsiz bunlar, vatan haini, erkeksiz bırakmayacaksın bunları, sen bekardın dimi gibi sözler söylediler” demişti. Karadağ, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na polisler hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve şüpheli polis memurlarının tespit edilerek işkence, cinsel saldırı, cinsel taciz, tehdit ve hakaret suçlarından cezalandırılması talep etmişti.
Ayrıca Aile Mahkemesi'ne de başvuran Karadağ, polislerin kendisini tehdit ettiğini ve bu nedenle "polisin kendisine yaklaşmasını önlemek" için koruma tedbiri verilmesini talep etti.
"SENİ KORUYAMAYIZ"
Karadağ'ın talebi önceki gün Ankara 1. Aile Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkemenin Hakimi Zeynep Öksüzoğlu tarafından verilen kararın gerekçesinde talebin Aile Mahkemesi alanına girmediği belirtilerek şöyle denildi:
"6824 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un amacı şiddete uğrayan veya şiddete uğraması tehlikesi bulunan kadınların aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunmasıdır. Talep polisin şiddetinden kadının korunmasıdır. Talep dilekçesinde polisin toplumsal olaylara müdahalesi sırasında gözaltına alınma esnasında yaşanan şiddetten bahsedilmiştir. Polis hakkında uzaklaştırma kararı vermek kamu yararına uygun değildir ve talep Aile Mahkemesi görev alanına uygun olamayan bir taleptir. Polis şiddeti varsa bunu engelleyecek adli ve idari makamlar vardır. Görevleri kanunla düzenlenmiştir."
(Çınar ÖZER)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder