23 Şubat 2013 Cumartesi

ÖRGÜT ÜYELİĞİNE DELİL GRUP YORUM BİLETİ SATMAK


Çoğu KESK'e bağlı sendikalara üye olan 33 kişi dün Emniyet'teki işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevk edildi. TMK'nın 10. maddesiyle görevli soruşturma savcısı Çetin Durak'a ifade veren şüphelilere sorgularında katıldıkları yasal eylemeler ve basın açıklamaların soruldu. Aramalarda herhangi bir silah bulunmazken, yasal dergi ve kitaplara "delil" olarak el konuldu.

KONSER SENİ NEDEN İLGİLENDİRİYOR?
Şüphelilere sorguda Grup Yorum biletlerini neden sattıkları sorulurken şöyle denildi: "Örgütün kültürel alan yapılanması olduğu terör örgütü üyeliğinden dolayı bir kısım elemanı hakkında kamu davası açılan Grup Yorum isimli müzik grubunun konseri sizin neden ilgilendirmektedir? Elde edilen geliri kime vermektesiniz?"
Şüpheli Mustafa Anıl'a, Gençlik Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen "Parasız Eğitim, Sınavsız Gelecek Hakkımızı İstiyoruz, Alacağız" kampanya kapsamında Yüksel Caddesi'nden meclise yürümek isteyen eylemciler ile polis arasında çıkan olaylar sonucu yaralanan ve Çağ Hastanesi'ne götürülen 3 eylemciyle ilgili yaptığı telefon konuşmaları gösterilerek, "bu şahısların durumu sizi neden ilgilendiriyor" diye soruldu.
Şüphelilere sorulan diğer sorular ise şöyle:
- 9 Mayıs Günü Yüksel caddesinde yapılan eylemde, 'halkız, haklıyız, kazanacağız" şeklindeki sloganı atmanızdaki amacınız nedir?
- Geleneksel 5. Bahar Pikniği adı altında düzenlenen etkinliği kimler organize etti, pikniğe katılmanızı sizden kim istedi?
- 17-18 Kasım 2011'de Eğitim Sen Genel Merkezinde yapılan toplantının içeriği nedir? Toplantıda hangi konular görüşülerek karara bağlandı?
-  4+4+4 eylemine neden katıldınız?
- İşten atılan Cansel Malatyalıya neden destek verdiniz?
- 20  Mayıs günü BES Ankara 1 Nolu şubesinde kahvaltı adı altında toplantılar düzenlediğiniz tespit edilmiştir. Söz konusu kahvaltı ne amaçla kimler tarafından organize edildi, kahvaltıda görüşülen konular nedir?
-(Büyük Direniş 122 Şehit, Büyük Direniş 2 Aydınlarla Tartışmalar, Belgeler Fotoğraflar, Anılar Mektuplar, Ayçe İdil Erkmen, Sana Geldik Ali, Birleşelim, Savaşalım, Kazanalım 1-2-3 isimli kitaplar ile Yeni Kurtuluş ve Yürüyüş dergileri) DHKP-C terör örgütünün fikir ve görüşlerini içeren, yapılan incelemelerinde örgütsel ifade, söylemlerin bulunduğu kitap ve dergileri okumanızı size kim tavsiye etti? Adı geçen yayınları ne zamandan bu yana okumaktasınız?
(Çınar ÖZER)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder