11 Mart 2013 Pazartesi

"ALO.. KIZINIZ ŞU AN EYLEMDE BİLGİNİZ OLSUN"


Ankara Gençlik Derneği üyesi biri lise, dördü üniversitede okuyan 5 öğrenci, kendilerini Terörle Mücadele polisleri olarak tanıtan bazı kişilerin ailelerini aradıklarını, hatta ailelerini kendileri hakkında konuşmak için Emniyet'e çağırdıklarını iddia etti. 5 öğrenci savcılığa giderek bu kişiler hakkında "görevi kötüye kullanma ve tehdit" suçlamasıyla şikayetçi oldu. Savcılık iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

"KONU ÖNEMLİ EMNİYETE GELİN"
0539 551 ** **, 0507 934 ** **, 0553 243 ** ** gibi numaralardan farklı isimlerle ailelerinin arandığını belirten öğrenciler, ailelerinin tehdit edildiğini iddia etti.
C.K.  verdiği suç duyurusu dilekçesinde,  yaklaşık 6 ay önce babasının arandığını belirterek, "Babamı telefonla arayıp çok önemli bir konu hakkında görüşeceklerini söylemişler ve emniyete çağırmışlar. Babam emniyete gittiğinde önüne bir dosya konulmuş ve dosyada benim katıldığım yasal, demokratik eylemlerden alınmış fotoğraflar varmış. Babam ise duruma itiraz ederek 'bunların suç teşkil etmeyeceğini' belirtmiş. İstedikleri cevabı alamayınca da babamı, beni tutuklamakla tehdit etmeye başlamışlar. Bu durum açık bir biçimde kolluk kuvvetlerinin görevi kötüye kullanma suçunu işlediğini ortaya koymaktadır" dedi.

"ARKADAŞLARINA DİKKAT ETSİN"
Derneğe birlikte gittiği arkadaşının da ailesinin arandığını belirten C.K, "Ailem tehdit edildiği kadar sınıf arkadaşlarımın ve çevremdeki insanların aileleri de tehdit edilmektedir. Derneğe gitmemizin ardından Terörle Mücadele Polisleri H.L'nin de ailesinin evine gidip ailesine benimle ilgili çeşitli fotoğraflar gösterip 'Kızınız arkadaşlarına dikkat etsin, şu an bir teröristle arkadaşlık yapıyor' gibi iddialarda bulunmuşlardır. Ve benimle birlikte arkadaşlık yapmaya devam ederse kızlarının da tutuklanabileceği şeklinde tehdit etmişlerdir" dedi.

"OKULA GELEMİYORLAR"
Şikayetçi öğrencilerden Ü.B ise, parasız eğitim için düzenlenen bir eyleme gittiği gün ailesinin aranarak, "Kızınız şu anda eylemde bilginiz olsun. Siz gereğini yapmayacaksanız biz yapacağız" dendiğini iddia etti.  Ailesinden uzakta okuduğunu ve gelen telefonlar nedeniyle tedirgin olduklarını anlatan Ü.B, başka arkadaşlarının da arandığını hatta bazı ailelerin telefonlardan sonra çocuklarını okuldan almayı bile düşündüklerini söyledi.
(Çınar ÖZER)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder