7 Şubat 2013 Perşembe

SAVCININ İDDİANAMESİ ÇÖKTÜ CEM AYGÜN'Ü ÖLDÜREN POLİSLER GÖZALTINDA DEĞİLMİŞ


Polis kurşunuyla ölen Cem Aygün'ün ailesi hakkında Cem'i öldüren polisleri "öldürmeye teşebbüsü" suçundan açılan davada Emniyetten mahkemeye iddianameyi yalanlar nitelikte bir belge gönderildi. İddianamede polislerin Emniyette nezarette olduğu ve ailenin de polisleri öldürmek için Emniyete gittikleri yazılırken, Emniyet, polislerin o gün nezarette olmadığına dair mahkemeye yazı gönderdi.

Ankara Keçiören'de 30 Ağustos günü "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle polisin açtığı ateş sonucu Cem Aygün hayatını kaybetti. Şüpheli olan polisler Fatih Yılmaz ve Olcay Hankulu hakkında başlatılan soruşturma ilerlemezken   Aygün'ün ölümünü protesto etmek için Emniyete giden  6 kız kardeşi, eniştesi ve yeğenine hakkında "basit yaralama, görevi yaptırmamak için direnme, mala zarar verme" gibi suçların yanında bir de "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan dava açıldı. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün yapılacak ikinci duruşmasından önce, Emniyet mahkemeye, iddianameyi adeta yalanlayan bir belge gönderdi.  

POLİSLER GÖZALTINDA DEĞİLDİ
Savcı Hatice Çetin, hazırladığı iddianamede aile bireylerinin 1 Temmuz 2012'de "fikir birliği içinde" Ankara'ya gelerek emniyetin önüne gitmelerindeki amaçlarını, "Olay tarihinde Emniyet Müdürlüğünde tutulan şüpheli polis memurunun (Fatih Yılmaz) yaptığı bu olay nedeniyle onu öldürmek" olarak belirtmişti. Çetin iddianamenin başka bir yerinde ailenin yine  "Devlet koruması altında bulunan şüpheli polis memurunu öldürmeye yönelik amaç içinde olduklarını" belirtmişti.
Mahkemenin ilk duruşmasında ailenin avukatı Murat Yılmaz, adam öldürmeye teşebbüse suçuna ilişkin herhangi bir delil olmadığını, "savcının niyet okuma" yaptığını belirterek, iddianamenin "derhal" reddedilmesini talep etti. Mahkeme bu talebi kabul etmezken, Emniyetten polislerin o gün gözaltında olup olmadığının sorulmasını istedi. Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden beklenen cevap geldi. Gönderilen yazıda iddianamenin aksine, gözaltına alınan polislerin 1 Temmuz'da Emniyette olmadıkları, 31 Ağustos günü serbest bırakıldıklarını belirtildi. Yani iddianamede "adam öldürmeye teşebbüs" suçunun dayanağı olan iddia, Emniyet tarafından çürütülmüş oldu.
Yılmaz, Emniyetten gelen bu yazı nedeniyle, iddianameyi hazırlayan savcı hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.
(Çınar ÖZER)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder