6 Ağustos 2013 Salı

"GEZİ"CİLERE BİR DE ŞARKI SORUŞTURMASI

Ankara'da Gezi eylemlerine katıldıkları için "örgüt üyesi olmak" suçunun yanı sıra 10 ayrı suç nedeniyle Haziran ayında tutuklanarak Sincan F Tipi Cezaevi'ne gönderilen ve geçtiğimiz günlerde yapılan aylık tutukluluk incelemesiyle serbest bırakılan şüphelilerden Birkan Sabaz, Osman Nuri Orhan ve Ali Yılmaz'a, "toplu şekilde şarkı söyledikleri için" cezaevi yönetimi tarafından soruşturma açıldığı ortaya çıktı.





"HALAY DA ÇEKTİK"
Yılmaz'dan sorgusu sırasında, "Saat 09:45 sularında 'yaşasın mücadelemiz yaşasın direniş', 'Ethem Sarısülükler ölmez' şeklinde sloganlar atıp, toplu şekilde şarkılar söyledikleri olayla ilgili" bildiklerini anlatılması istendi. Yılmaz, "Slogan attığımız doğrudur. Ama sloganlar eksik yazılmış. Biz ayrıca 11:00'de ve 15:00'de düzenli olarak slogan atıyoruz. Ayrıca halay da çektik. Onların da soruşturulmasını istiyoruz" şeklinde cevap verdi.
Tahliye oldukları için haklarında açılan bu soruşturma da düşen Sabaz, Yılmaz ve Orhan'ın cezaevine tekrar girmeleri durumunda aldıkları disiplin cezası infaz edilecek.

"KİMLİK CEZASI"
Öte yandan cezaevinde kendilerine nüfus bilgilerinin yazıldığı ve "sol-terör" ibaresi bulunan kimlik kartlarını "Hakkımızda mahkeme hüküm vermeden cezaevi Sol-terör olarak hüküm veremez" diyerek almayı reddeden Gezi olaylarından tutuklu 11 kişiye de cezaevi tarafından ayrı bir dava açıldığı ortaya çıktı.  11 kişi arasında Birkan Sabaz, Osman Nuri Orhan ve Ali Yılmaz'ın da olduğu belirtildi.

KİTAP VE MEKTUPLARI CEZAEVİNDE
Tahliye edilen Birkan Sabaz'ın, kitapları ve mektupları hala cezaevinde. Tutuklanmasının ardından arkadaşları tarafından kendisine gönderilen kitapların ve mektupların cezaevi yönetimi tarafından kendisine verilmediği söyleyen Sabaz, bugün cezaevine gidip tutuklu olduğu zaman okuması için cezaevine gönderilen kitaplarını alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder