28 Haziran 2013 Cuma

SİVİL POLİSTEN AVUKATLARA GEÇİŞ YASAĞI: "YAZILI DEĞİL SÖZLÜ EMİR VAR"

Avukat Mahir Petekbaşı ve Cengiz Yaşar Güvenpark'taki dolmuş duraklarına giderken ön
leri polisler tarafından kesildi. "Buradan geçemezsiniz" diyen polislerden biri duruma itiraz eden Yaşar'a küfrederek,  darp etti. Avukatlar, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak.

"BURADAN GEÇEMEZSİNİZ"
Ankara'da önceki gece tuhaf bir olay yaşandı. Edinilen bilgiye göre olay şöyle gerçekleşti: Gaziantep Barosu avukatı Mehmet Mahir Petekbaşı ve Ankara Barosu avukatı Cengiz Yaşar eve gitmek için Güvenpark'taki dolmuş duraklarına giderken, önleri sivil polisler tarafından kesildi. "Önleme tedbiri var, buradan geçemezsin" diyen sivil polislere Petekbaşı, "Bu konuda verilmiş bir mahkeme veya savcılık kararı var mı?" diye sordu. Bunun üzerine polislerden biri, "Yazılı yok, sözlü talimat var. Geçirmiyoruz, git uzakta bekle" derken, başka bir polis Yaşar'a, "... avukatları, ... olun gidin, provakatörler" diyerek, darp etti.

SAĞ KOLUNDA KANAMALI YARA
Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Kaya Yele ile birkaç avukat saat 23:40'da olay yerine geldi. Olayla ilgili tutulan tutanakta şunlar yazıldı:
"Park içinde henüz Başbakanlık yoluna gelmeden polisin kontrol noktası oluşturduğu ve taşınabilir demir parmaklıklarla geçişleri engellediği görüldü. Polis memurlarından biri 'amirimiz gelsin, bekleyin' derken, tarafımıza bağırarak hitap eden, mavi tişörtlü, esmer, bıyıklı, kilolu, saçının tepesi dökülmüş bir polis memurunun aramızda bulunan Avukat Cengiz Yaşar'a hitaben 'a....k... avukatları, s....tir olun gidin, provakatörler' diyerek, eliyle ittirerek ve el hareketi yaparak, avukat Cengiz Yaşar'a şiddet eyleminde bulunduğu, bu nedenle Avukat Cengiz Yaşar'ın burnunun sağ tarafında kanamalı yara oluştuğu görüldü. Akabinde Bülent isimli polis memurunun geldiği, 'yazılı bir karar yok, sözlü talimat gereği sizi bu noktadan geçiremiyoruz' dediği duyuldu.

POLİSİ GÖTÜRDÜLER
Bu durumda Avukat Cengiz Yaşar'a hakaret ve darp eylemleri gerçekleştiren polis memurundan şikayetçi olduğumuzu ileterek, bahsi geçen polis memurunun isim ve sicil numarasını istediğimizi belirttik. Ancak bahsi geçen darp ve hakaret eylemlerini gerçekleştiren sivil polis memurunun olay yerinden götürüldüğü ve tarafımızdan tespitinin olanaksızlaştırıldığı anlaşıldı. Tarafımıza adı geçen polis memurunun isim ve sicil bilgileri verilmedi. Görüşülen Bülent isimli polis amiri 'biz kendisini uyarırız' dedi. Meslektaşımızın uğradığı darp eylemi fotoğrafı çekilmek suretiyle tespit edildi."
(Çınar ÖZER)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder