10 Aralık 2012 Pazartesi

NEJLA YILDIZ DAVASINDA 1.5 YIL SONRA KARAR ÇIKTI



Nejla Yıldız'ı Ankara Adliyesi önünde bıçaklayarak öldüren kızının eski erkek arkadaşı Gazi Baltacı, 1.5 yıldır süren davanın karar duruşmasında konuşmaya karar verdi. Baltacı, olayı hatırlamadığı için konuşmadığını söyledi. Mahkeme Baltacı'ya  "tasarlayarak kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.
Kızının eski erkek arkadaşı Gazi Baltacı tarafından tehdit edilen, bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunan, bir ay sonra durakta beklerken 16 bıçak darbesiyle öldürülen Adliye Yazı İşleri Müdürü Nejla Yıldız'la ilgili davanın karar duruşması, dün Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya sanık Baltacı, Yıldız'ın ailesi ve taraf avukatları katıldı.

MAHKEMEYİ KANDIRDI
Yıldız ailesinin avukatları Baltacı'nın yanında hem silah hem bıçak bulundurduğunu, Yıldız'ı otobüs durağında "canavarca hislerle" öldürdüğünü belirterek, duruşmanın ilk gününden beri mahkemeyi kandırdığını ve savunma vermediğini belirtti. Sanık avukatı Barış Ayhan ise, kamuoyu baskısı olduğu için "karar verelim de kurtulalım" düşüncesinde olunduğunu söyledi. Kız kaçırmaya giden birinin teçhizatlı gitmesinin normal olduğunu iddia eden Ayhan, "Bu nedenle kasten değil, anlık bir olaydır" dedi

ÇOCUK ALDIRMA HAKSIZ TAHRİKMİŞ!
Sanığın psikolojik sorunlarının olduğunu iddia eden Ayhan, "Duygu’yu kaçırmak takıntı olmuştur. Maktulün kızı, ’çocuk düşürdüğüne’ dair müvekkilime mesaj atmıştır. Müvekkilim de ilaçlarını kullanmayarak Duygu’yu kaçırmaya gitmiştir. Haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını istiyoruz" diyerek Nejla Yıldız'ın kızının duruşmaya getirilerek çapraz sorguya alınmasını ve soruşturmanın genişletilmesini istedi. Sanık avukatının bu sözlerine davaya müdahil olan avukatlar ve salondaki izleyiciler "Bu öldürme nedeni mi, bu nasıl savunma? diyerek tepki gösterdiler. Mahkeme de talebi reddetti.

"BİR KADIN YÜZÜNDEN KAFAYI YEDİM"
Avukatların ardından sanık Baltacı'nın savunmasına geçildi. 1.5 yıldır süren duruşmada "akli dengesi yerinde olmadığı için konuşamadığı" savunulan ancak Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Araştırma Hastanesi'nin "akıl sağlığı yerinde" raporu gönderdiği Baltacı, dün suskunluğunu bozdu. Baltacı, olayı hatırlamadığı için sustuğunu, savunma yapmadığını belirterek, "Bunlar (avukatları göstererek) bir kadını canavarca öldürdüğümü söylüyorlar. Bir insan öldürdüğüm için vicdanım rahat değil. Ben bir kadın yüzünden kafayı yedim. Bileklerimi kestim. Bana kafayı yedirttiler. Onun hayatı bitti, ben üzülüyorum. Bu en büyük pişmanlık değil mi? Bunlar şov yapıyorlar. Sonra aşağı inecekler açıklama yapıp kendi isimlerini yazdırıp pirim yapacaklar" dedi.

1.5 YIL SONRA GELEN KARAR
Baltacı'nın "pişmanlık" savunması kararı etkilendi. Mahkeme heyeti Baltacı'yı, "tasarlayarak kasten insan öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı ve tahrik indirimi uygulamadı. Ayrıca heyet, Baltacı'nın Yıldız’ın oğlunu "silahla kasten yaralamak suçundan" 9 ay, "ruhsatsız tabanca bulundurmak" suçundan da 1 yıl hapis cezasına çarptırdı.

DAVA 9 AY SONRA AÇILMIŞTI
Nejla Yıldız, 21 Ekim 2010'da işe gitmek üzere durakta beklerken, kızının eski erkek arkadaşı Gazi Baltacı tarafından 16 bıçak darbesiyle öldürüldü. Olaydan 9 ay sonra, Temmuz 2011'de, "Nejla Yıldız Cinayeti" davası başladı. Sanık Baltacı, ilk duruşmaya, mahkemenin kararı üzerine "akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti" amacıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine götürüldüğü için katılmadı. Daha sonraki duruşmalarda da savunma yapmayan Baltacı'nın, yanında oturan Jandarma'ya sarılması, "evli misin?", "Nejla Yıldız'ı sen mi öldürdün?" gibi  sorulara "ben askerim" diye cevap vermesi dikkat çekti. Baltacı'nın avukatı da, sanığın psikolojik tedavi gördüğünü, doğru düşünemediğini ve ilaçlarla ayakta durduğunu söyleyerek savunma yaptı. Duruşmalar böyle devam ederken beklenen rapor geldi.  Hastane Baltacı için "akıl sağlığı yerindedir" raporu gönderdi.
(Çınar ÖZER)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder