16 Aralık 2012 Pazar

"SİZE GÖSTERCEĞİZ" SÖZÜ CEZAEVİNE SOKACAK

Yaz tatili için iki arkadaş A.P ve Z.K Antalya Olimpos'ta bir pansiyona gittiler. İddiaya göre, Z.K ve A.P pansiyonda alkolün de etkisiyle yüksek sesle konuşunca pansiyon çalışanları onları uyardı. Fakat uyarıya gelenler sadece uyarmakla kalmadı, birlikte olma teklifinde de bulundu. Bunun üzerine tartışma büyüdü. İki arkadaş jandarmaya haber verdi. Ancak olayın sonunda iki arkadaş sanık , çalışanlar da mağdur oldu.

"MÜSAİT İNSAN" OLARAK GÖRDÜLER
Kumluca Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, iki arkadaş için "Pansiyonda huzursuzluk çıkarıp olaya müdahale etmek isteyen pansiyon görevlilerine 'Siz erkek misiniz? Çıkın dışarı. Size göstereceğiz' dedikleri" iddia edildi. Bu nedenle iki arkadaş hakkında "hakaret ve tehdit" suçu işledikleri iddiasıyla dava açıldı.  Z.K savunmasında, alkolün etkisiyle yüksek sesle konuşmuş olabileceklerini söyleyerek şunları söyledi:
"Pansiyon çalışanları bizi incitecek şekilde hakaret edince tartışma çıktı. Arkadaşımın transseksüel olmasından ve bizi müsait insanlar olarak görmelerinden kaynaklanan 'cinsel temas istiyoruz' şeklinde tacizde bulunup, bizden olumlu yanıt alamayınca kendilerini kurtarmak için ve tutumlarını sürdürebilmek amacıyla benzer tacizleri sürdürünce jandarmayı biz çağırdık. Suçlamayı kabul etmiyorum, bize tacizde bulunup saldıran kişilerden de şikayetçiyim."

HAKLIYKEN SANIK OLDUK
A.P ise, "Bize ses çıkardığımız gerekçesiyle önce ikazda bulunup daha sonra taciz ettiler. Ben kesinlikle alkollü değildim. Pansiyon elemanları bizim şikayetimizi engellemek için ve kendilerini kurtarmak amacıyla bu tertibi hazırladılar. Pansiyon sahibi asker emeklisi bir kişi olduğu için jandarmada iyi geçinen biriydi. Biz haklı konumunda iken sanık konumuna getirildik. Beni taciz edip uygunsuz ilişkiler tertip eden ve arkadaşımı döven sanıklardan şikayetçiyim. Jandarmayı da biz çağırdık. Eğer soruşturmayı jandarma değil polis yapsaydı biz müşteki konumunda olacaktık. Suçsuzum" dedi.
Pansiyonda çalışan ve iddianamede "mağdur" olan K.Ç ve S.D, olay günü pansiyonda görevli olduklarını, sanıkların çıkarmış oldukları tartışmaya müdahale ettiklerini ve sanıkların kendilerine yönelik "Siz erkek misiniz? Kaç paralık adamsınız? Size göstereceğiz. Çıkın dışarı" gibi sözler söylediklerini iddia ettiler.

İDDİANAMEDE OLMAYAN AYRINTI: DARP
Pansiyonda çalışan G.Ö'nün "tanık" sıfatıyla verdiği ifadesindeki "darp" ayrıntısı ile Z.K ve A.P'nin söylediği iddia edilen sözleri de duymadığını belirtmesi dikkat çekti. Tanık G.Ö ifadesinde şöyle dedi:
"Sesler duyunca kaldığı odadan pansiyon bölümüne çıktım. Müştekiler ve sanıklar sözlü şekilde kavga ederek resepsiyona geldiler. A.P 'Siz erkek misiniz?' dedi. Z.K'nın ise bir şey söyleyip söylemediğini hatırlamıyorum. A.P'nin sözlerinden sonra Z.K'ya arkadan birisi vurdu. Ama kimin vurduğunu görmedim. Yere sert bir şekilde düştü ve kafasını çarptı. 'Siz erkek misiniz? Çıkın dışarı. Size göstereceğiz' şeklinde sözler duymadım."

ÇIKIN DIŞARI SÖZÜNE 2 YIL 1 AY HAPİS
Kumluca Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Gülşah Başdaş, alınan savunmalar ve ifadelerin ardından Z.K ve A.P'nin "hakaret ve tehdit" suçu işledikleri kanaatine vardı. Çalışanlar şikayetçi olmadıkları için hakaret suçunu düşüren Başdaş, "Siz erkek misiniz? Çıkın dışarı. Size göstereceğiz" sözleri nedeniyle Z.K ve A.P'ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Suçun alt sınırı 6 ay hapis cezası iken üst sınırdan ceza veren hakim cezayı da ertelemedi. Cezanın ertelenmemesi nedeniyle, Yargıtay'ın mahkeme kararını onaması durumunda iki arkadaş cezaevine girecek.
(Çınar ÖZER)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder