25 Kasım 2012 Pazar

BY CHAOS'UN (BAY KAOS) KEHANETİ


RedHack üyesi oldukları iddia edilen 10 kişi hakkında, gözaltılar başlamadan 13 gün önce "By Chaous" rumuzuyla Emniyet'e gönderilen mailde ilginç bir 'kehanette' bulunulduğu ortaya çıktı. "Kimse kimseyi tanımaz olayı yalan" denilen ihbar mailinden sonra gözaltına alınan bütün zanlıların ifadelerinde "birbirlerini tanımadıklarını" söylemeleri dikkat çekti.


Son olarak Anayasa Mahkemesi’nin internet sitesini hackleyen, birçok devlet kurumunun sitesini hacklemeleriyle tanınan RedHack isimli hacker grubuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 3'ü tutuklu 10 kişi hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak, açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etmek, kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, bilişim sisteminin işleyişini engellemek veya bozmak, bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girmek ve orada kalmakla"  suçlamasıyla 24 yıla kadar hapis cezası istenilen dava bugün Ankara 13. Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

DENİZ GEZMİŞ RESMİ
Dava dosyasında delil olarak, sanıkların bilgisayarlarında Emniyetin internet sitesinden herkesin indirebileceği ihbar mailleri örnekleri, RedHack ile ilgili haberler, sosyal paylaşım sitelerinde takip ettikleri kişilerin listeleri, bilgisayarlarında bulunan ve "soruşturma konusuyla ilgisi olduğu değerlendirilen" Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya, Mahir Çayan gibi isimlerin resimleri ve msn konuşmaları yer aldı.

13 GÜN ÖNCEDEN BİLMİŞ!
Dosyada dikkat çeken bir diğer belge ise "By Chaos" (Bay Kaos) adli bir kişiden hacker grubuna üye oldukları iddiasıyla yargılanan kişiler hakkında 7 Mart 2012 tarihinde Emniyete gönderilen mail oldu. Gözaltı işlemleri başlamadan 13 gün önce atılan bu mailde"Kimse kimseyi tanımaz olayı yalan" denilirken, 13 gün sonra gözaltına alınan tüm zanlıların "birbirlerini tanımadıklarını" söylemeleri dikkat çekti.

EMNİYETİN DURUMU VAHİM
Bazı kişilerin isimleri ve mail adreslerinin yazıldığı "Chaos'tan bir kaç tavsiye" başlığıyla atılan mail şöyle: "Gazete ve internet sitelerinde emniyet sitesinin RadHack grubunca hacklendiğini okuyorum. Sitenizdeki birçok mesajı yayınlamışlar. Geçmiş olsun. Bu da sizin beceriksizliğinizin ürünü. Ben bir süre bu grupta yöneticilik yaptım. Öyle dedikleri gibi kimse kimseyi tanımaz olayı yalan. Bal gibi birbirimizi tanırız. Sonuçta hepimiz aynı yoldayız. Benim söyleyeceklerim bitmiş durumda olan bir grubun sanki faal gibi gösterilmesi. Size bazı bilgiler vermek istiyorum."
Grubun yapısından ve üyesi olduğu iddia edilen kişilerden bahsedilen mailin sonu ise şöyle: "Web sunucunuz tanrıya emanet. Mail sunucunuzu hiç sormayın apaçi ve gmail kullanıyorsunuz ama güvenlik güncellemelerini ihmal ediyorsunuz. Bunu bir tek RedHack değil herkes biliyor. Ama RedHack korkmadı ve içeri girdi. Suç sizde şifrelerinizi 123456 yapmayın. Bu arada biraz çalışırsanız RedHack timin seviyesine ulaşabilirsiniz. Hadi size kolay gelsin"

DESTEK MESAJI TUTUKLATTI
10 kişi hakkında hazırlanan iddianamede RedHack'in sosyal medyada paylaştıkları belge ve bilgileri kendi profillerinde paylaşmaları, grubun sitesine girmeleri şüpheliler hakkında toplanan deliller arasında yer aldı. Şüphelilerden Erbay Değer'in sosyal paylaşım sitelerindeki kendi profil sayfasında, RedHack'i takip etmesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinden alınan belgeleri paylaşması, devletin güvenlik güçleri hakkındaki yorumları "aşağılamaya yönelik" olarak değerlendirildi ve delil olarak sayıldı. Tutuklu üniversite öğrencisi Duygu Kerimoğlu'nun ise, profil sayfasında RedHack'in eylemlerini övmesi ve "Üstlendiğiniz görev mükemmel yerine getiriyorsunuz, bizler sizleri seviyoruz" ifadesini kullanmasına ilişkin olarak "şahısları tanıdığı ve RedHack'in kendi internet sitesinde yayınladıkları tüzüklerinde belirtilen görevler çerçevesinde çalıştığı anlaşılmıştır" denildi.  Şüpheli Özgür Matin Aktaş'in sosyal paylaşım sitelerindeki profili ve mail adresinde sadece arama yapıldığı belirtildi. Aramaların sonucunda "delil" niteliğinde herhangi birşey yazılmadı.
(Çınar ÖZER)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder