13 Kasım 2012 Salı

KARŞIT GÖRÜŞLÜ ÇATIŞMAYA ÖRGÜT SORUŞTURMASI

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki kavgaya terör suçlarına bakmakla yetkili savcılık el koydu. Savcılık solcu öğrenciler hakkında "örgüt talimatıyla kavga çıkarmak" suçlamasıyla soruşturma başlattı ve 13 öğrenci tutuklandı. Bu arada öğrencilerden Erkan Eryiğit'in ev arkadaşı ve kendisine olaydan bir ay önce ülkücülerin saldırdığını İHD'ye (İnsan Hakları Derneği) bildirdiği, bazı öğrencilerin de saldırılarla ilgili Cebeci Karakolu'na suç duyurusunda bulundukları ortaya çıktı.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde 2 Kasım günü karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgaya çevik kuvvet polisi müdahale etti. Öğrenciler arasındaki kavga örgüt kapsamında değerlendirdi ve TMK'nın (Terörle Mücadele Kanunu) 10. maddesiyle görevli savcılık soruşturma başlattı. Çıkan kavgada yaralanan 2 öğrencinin de aralarında olduğu 13 solcu öğrenci soruşturma kapsamında gözaltına alınarak önceki gün adliyeye getirilirken ülkücü öğrenciler hakkında işlem yapılmaması dikkat çekti. Ayrıca ülkücü öğrencilerin kendilerine saldırdıkları iddiasıyla bazı solcu öğrencilerin Cebeci Karakol'una yaptıkları suç duyurularına henüz bir işlem yapılmadığı öğrenildi.

13 ÖĞRENCİ TUTUKLANDI
Soruşturma savcısı Sadık Bayındır'ın öğrenci kavgasının"örgüt talimatı doğrultusunda" gerçekleştirildiği üzerinden soruşturma yürüttüğü öğrenildi. Bunun yanında savcılık, açlık grevleriyle ilgili okula asılan “İktidar yaşamı hedef aldığında iktidar yaşama hedef olur” yazılı imzasız pankart ve açlık grevleriyle ilgili yapılan protestoları da soruşturmaya dahil etti. Öğrenciler ifadelerin herhangi bir örgütle bağlantılı olmadıklarını ve ülkücüler tarafından uğradıkları saldırılara karşı bir araya geldiklerini söylediler. Öğrenciler savcılık sorgusundan sonra “örgüt üyesi olmak", "adam yaralamak" ve "eğitim faaliyetini engellemek" suçlarından dün sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi.

BİR AY ÖNCE HABER VERDİLER
Tutuklanan Erkan Eryiğit'in ev arkadaşıyla kendisine ülkücülerin saldırdıklarını 15 Ekim tarihinde İHD'ye (İnsan Hakları Derneği) bildirdiği ortaya çıktı. Başvuru dilekçesine göre, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi öğrencisi bir grup ülkücünün ev arkadaşı C.B ile okuldan çıktıktan sonra kendilerini takip ettiklerini ve satır ve sopalarla kendilerine saldırdıklarını belirtti. C.B olayda ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı ve orta parmağını kaybetme riski yaşadı. Olaydan sonra  okulda basın açıklaması yapıldı ve fakülte dekanına haber verildi. C.B ise okulunu bıraktı.
(Çınar ÖZER)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder