6 Kasım 2012 Salı

SKANDAL DAVA!! CEM AYGÜN'Ü ÖLDÜREN POLİSTEN ÖNCE AİLE YARGI KARŞISINDA

Polis kurşunuyla ölen Cem Aygün olayında şüpheli olan polislerin sadece ifadeleri alınırken, olayı protesto etmek için Emniyete giden Aygün'ün kardeşleri, eniştesi ve yeğenine 3 ayrı suç ve "adam öldürmeye teşebbüsten" dava açıldı. Haklarında yazılan iddianamede aile bireylerinin pankartla Emniyete gitme nedenleri, "Olay tarihinde Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan şüpheli polis memurunun yaptığı bu olay nedeniyle onu öldürmek" olarak belirtildi ve aile bireylerine toplam da ayrı ayrı 58 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ankara Keçiören'de 30 Ağustos günü "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle polisin açtığı ateş sonucu Cem Aygün hayatını kaybetti. Şüpheli polisler Fatih Yılmaz ve Olcay Hankulu, savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Olayı protesto etmek için Aygün'ün öldürülmesinden bir gün sonra, 1 Eylül günü Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne giderek olayı protesto eden Aygün'ün 6 kız kardeşi, eniştesi ve yeğeni hakkında ise skandal bir dava açıldı.

POLİSİ ÖLDÜRMEK İÇİN GİTMİŞLER!
Ankara Cumhuriyet Savcısı Hatice Çetin'in hazırladığı iddianamede olaydan sonra Çorum'da oturan Aygün'ün eniştesi Ali Eker ve İzmir'de oturan Aygün'ün kardeşi Döndü Korkmaz'ın Ankara'ya gelmeleri suç gibi gösterilip, "Ali Eker ile Döndü Korkmaz'ın Ankara Keçiören'de ikamet eden şüpheliler Bedirhan Mercanoğlu (Aygün'ün yeğeni), Sonay Aygün, Nazlıcan Aygün, Aylin Aygün, Aynur Aygün ve Songül Aygün'ün (Aygün'ün kız kardeşleri) kardeşlerinin bu ölümü nedeniyle tam bir fikir birliği içine girip Çorum- İzmir arasındaki mesafe gözönüne alındığında yine fikir ve eylem birliği içinde Ankara ilinde buluştular" denildi. İddianamede, aile bireylerinin Ankara'ya gelerek emniyetin önüne gitmelerindeki amaç ise,"Olay tarihinde Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan şüpheli polis memurunun (Fatih Yılmaz) yaptığı bu olay nedeniyle onu öldürmek" olarak belirtildi.

PANKART AÇIP SLOGAN ATTILAR
İddianamede şöyle denildi:
"Ali Ekber başkanlığında pankart da kullanmak suretiyle ve bu pankartı da ellerine alarak 3 araçla birlikte yola çıkıp Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü önüne gelip sloganlarda atarak nizamiyede bulunan görevlilere hiç bir şey söylemeksizin içeri girmek istediler. Görevli olan polis memuru mağdur Harun'un onlara bu şekilde içeri giremeyeceklerini, kontrol yapması gerektiğini söylediğinde şüphelilerin görevli memura, 'O.. çocukları. Katil polisler. Hepiniz katilsiniz. Katil polisi bize verin. Kardeşini öldüren polisi bize verin. Bizi de öldürün. Sizin Allahınız kitabınız yok mu? Bunun acısını sizden çıkartırız. Her gün gelip eylem yapıp o polisleri eninde sonunda sizden alırız' diyerek slogan atarak görevliyi ittiler."
İddianamede polis memurlarının darp edildiği anlatılırken, görevli olan ve iddianameye "mağdur" olarak yazılan memur Harun Karakaş'ın tuttuğu rapor esas alınarak, "Harun'un ikazlarını hiçe sayıp onun raporunda belirtilen şekilde darp ettikleri, içeri girip elektronik araçlar bariyerlerini kullanamaz hale getirdikleri, Harun'un yetersiz kalması üzerine yardım istediği Ertan ve Şuayip Atmaca'nın yardım için geldiği, şüpheliler tarafından her üç polis memurununda yaralandığı anlaşıldı" denildi.

58 YILA KADAR CEZA İSTENDİ
İddianamede bu eylem için, "Şüphelilerin asıl eylemlerinin suç işleyen polis memurunu öldürmeye yönelik olup, aynı zamanda görevli memurlara karşı etkili eylem, kamu malına zarar vermek, görevli polis memurlarına karşı görev yaptırmamak için direnme, görevli memurlara hakaret, tehdit suçlarını oluşturmakta" denilirken, 7 aile bireyi hakkında "basit yaralama, görevi yaptırmamak için direnme, mala zarar verme" gibi suçların yanında "adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından ceza istendi. Her bir aile bireyi için ayrı ayrı 38 yıldan 58 yıl 8 aya kadar ceza istenen iddianame 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da kabul edildi.
Böylece Aygün'ün ailesi, Cem Aygün'ü vuran ve "ayağım kaydı silahım ateş aldı"  diyerek kendini savunan ve hakkında henüz bir işlem yapılmayan polis memurundan önce yargı karşısına çıkmış olacak.
(Çınar ÖZER)










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder