5 Kasım 2012 Pazartesi

PROPAGANDA GİBİ İDDİANAME


RedHack üyesi oldukları iddia edilen 10 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, hackerlik yapan grubun "sosyalist dünya düzenini" kurmayı hedeflediği iddia edilerek "terör örgütü üyesi" oldukları suçlamasıyla dava açıldı. İddianamede herhangi bir delil ortaya konulmadan Redhack'çilerin "THKP/C, THKO, TKP/ML, DHKP/C, MLKP ve PKK gibi" örgütlere dijital destek verdiklerinin öne sürülmesi dikkat çekti. İddianamede "dünya devrimi" yapmayı amaçladıkları iddia edilen şüphelilerin, "RedHack'in sosyal medyada paylaştıkları belge ve bilgileri kendi profillerinde paylaşmaları, grubun oluşturduğu internet sitesine girmeleri" delil oldu. RedHack'in amaçları sıralanırken, alıntı yapıldığının belirtilmemesi yüzünden iddianamenin, bir propaganda metnine dönmesi de dikkat çekti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün sitesini çökerten ve emniyete gönderilen ihbar mektuplarının da içinde olduğu çok sayıda bilgi ve belgeyi sosyal paylaşım siteleri üzerinden yayınlayan RedHack isimli hacker grubuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu, 3'ü yaklaşık 7 aydır tutuklu olan 10 kişi hakkında iddianame hazırlandı. TMK'nın (Terörler Mücadele Kanunu) 10. maddesiyle kurulan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin de kabul ettiği iddianamede şüpheliler, “Silahlı terör örgütüne üye olmak, açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etmek, kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, bilişim sisteminin işleyişini engellemek veya bozmak, bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girmek ve orada kalmakla" suçlandı ve haklarında 24 yıla kadar hapis cezası istendi.

REDHACK'İN DELİLİ DENİZ GEZMİŞ
Savcı Mustafa Başer'in hazırladığı iddianamede RedHack'in “silahlı terör örgütü” olduğu iddia edildi. "Örgüt delilleri" arasında, gruba ait olduğu belirtilen sitenin fotoğraflar linkinde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya, Ulaş Bardakçı gibi devrimcilerin fotoğrafları, "Yaşasın devrimci enternasyonal mücadele" yazılı pankart resmi ve kırmızı zemin üzerinde sarı renkli orak-çekiç-yıldız resimi yer aldı.

DESTEK MESAJLARI DELİL OLDU
RedHack'in sosyal medyada paylaştıkları belge ve bilgileri kendi profillerinde paylaşmaları, grubun sitesine girmeleri şüpheliler hakkında toplanan deliller arasında yer aldı. Şüphelilerden Erbay Değer'in sosyal paylaşım sitelerindeki kendi profil sayfasında, RedHack'i takip etmesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinden alınan belgeleri paylaşması, devletin güvenlik güçlerini "aşağılamaya yönelik" yorumları delil olarak sayıldı. Tutuklu üniversite öğrencisi Duygu Kerimoğlu'nun ise, profil sayfasında RedHack'in eylemlerini övmesi ve "Üstlendiğiniz görev mükemmel yerine getiriyorsunuz, bizler sizleri seviyoruz" ifadesini kullanmasına ilişkin olarak "şahısları tanıdığı ve RedHack'in kendi internet sitesinde yayınladıkları tüzüklerinde belirtilen görevler çerçevesinde çalıştığı anlaşılmıştır" denildi.  Şüpheli Özgür Matin Aktaş'in sosyal paylaşım sitelerindeki profili ve mail adresinde sadece arama yapıldığı belirtildi. Aramaların sonucunda "delil" niteliğinde herhangi bir şey yazılmadı.

AMAÇLARI SOSYALİST DÜNYA
İddianamede savcının RedHack'in amaçlarını sıralarken alıntı yaptığını belirtmemesi nedeniyle kullandığı ifadeler ilginç bir manzara ortaya çıkardı. Adeta RedHack'in propaganda metni gibi yazılan iddianamede şu ifadeler yer aldı:
* Faşizme, emperyalizme, işbirlikçi, tekelci kapitalizme, feodalizme, şovenizme ve her türden gericiliğe karşı, enternasyonal proletarya safında yazılı basın alanında mücadele veren sosyalist bir yapılanma arzusuyla yola çıkan işçi sınıfının ileri unsurlarıyla, ilerici aydınla ve gençlikle komünist hareketin ustalarının perspektifine ve bilimselliğine sıkı sıkıya bağlı sosyalist dünya düzeni kurmayı amaçlamaktadır.
* Nitelik olarak 'Marksizm dogma değil bir eylem kılavuzudur' kuramına dayandığı anlaşılmıştır.
* Ülkemiz coğrafyası esas olmak üzere dünya genelinde proletarya sınıfı yararına teori ve pratik faaliyet gösterdiği anlaşılmıştır.
* "Sol terör örgütlerinin komünizm hedefine ulaşmak için teknolojik alanda hiç bir fedakarlıktan kaçınmayarak, Komünizm davasında sonuna kadar devrimcilerin bu alandaki örgütü olacağını, devrimcilerin olanaklarına karşı yapılacak herhangi bir saldırıyı kendine kabul eder, saldırıya karşı savunma ve saldırı siyaseti kendi içinde gönüllü birlikteliğe dayanan bir dijital örgüt olduğu ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını ilan eden bilişim sistemlerine zarar verme yazılım korsanlığı yapan bir oluşum olduğu anlaşılmıştır."

PKK VE DHKP/C İLE AYNI YAPI...
Savcı Başer, iddianamedeki delilleri değerlendirerek, “Hiyerarşik ve yapısal düzen içerisinde terör örgütü gibi organize oldukları, şehir merkezlerinde yazılama ve afişleme olaylarını gerçekleştirdikleri, yapılan eylemlerin fotoğraflarını internette yayınladıkları, kendilerinin ve kendileri ile aynı düşünceye sahip olamn grupların gerçekleştirdiği yerleşik olan düzen içerisinde kanunların suç saydığı eylemlere müdahale eden kurum ve kuruluşların internet sitelerine saldırı yaptıkları ve saldırı sonunda ele geçirdikleri bilgi ve belgeleri yayınladıkları, kurdukları internet sitelerinde örgütün tanımını yaptıkları, internette gerçekleştirdikleri eylemler ile kendileri gibi yapıya sahip THKP/C, THKO, TKP/ML, DHKP/C, MLKP ve PKK gibi Marksist-Leninist-Maoist sol ve bölücü terör örgütlerine dijital destek verdikleri, bu anlamda RedHack-Kızılyıldızlar isimli örgüt oluşumuna üye şahısların, sol ve bölücü terör örgütlerine mensup olmasalar dahi örgüt adına suç işleyen konumda bulundukları belirlenmişti" dedi.
(Çınar ÖZER)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder