18 Temmuz 2013 Perşembe

"ÖLDÜRÜLECEK" DENİLEN CHP İLÇE BAŞKANI SORUŞTURMADA AVUKATLIK YAPIYOR

ÇHD (Çağdaş Hukukçular Derneği) ve Halkın Hukuk Bürosu avukatları olan bir çok kişi hakkında "DHKP/C örgütü içerisinde faaliyette bulundukları" iddiasıyla operasyon düzenlenmişti. Şüphelilerin üzerine atılan suçlardan biri de, bazı kişilere suikast hazırlığında olduklarıydı. İddiaya göre CHP İstanbul Kağıthane İlçe Başkanı ve aynı zamanda avukat olan Zeynel Öztürk'ü öldürme hazırlığı yapılıyordu. Öztürk'ün öldürülmesi talimatını da avukat Ebru Timtik örgüt üyelerine ulaştırmıştı.

AVUKATLIĞINI YAPIYOR
Savcılık sorgusundan sonra tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen Timtik "örgüt üyesi" olduğu iddiasıyla tutuklandı. Timtik'e atılan bu suçlamaya karşı, avukatlığını "örgüt tarafından öldürüleceği" ileri sürülen Öztük'ün üstlendiği ortaya çıktı. Timtik'in arkadaşı olan Öztürk, bu iddiaya karşı, "Ebru Timtik'in avukatlığını yapıyorum, çünkü böyle bir iddianın asılsız olduğunu düşünüyorum. Ben de ÇHD üyesiyim ve Ebru Timtik'i yıllardır tanırım. Ayrıca dosyada bu iddiayı doğrulayacak herhangi bir kayıda ulaşamadık. Bunun tamamen bir polis senaryosu olduğunu düşünüyorum" dedi.

"SAVUNMAYI TUTUKLADILAR
Savcılık sorgusunda örgütsel anlamda hiç bir soru yöneltilmediğini, yıllar öncesine dayanan ve kanıtı olmayan iddialar üzerine soruşturma yapıldığını belirten Öztürk, Timtik'in savcılık sorgusunda susma hakkını kullandığını, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiğinde savunmasını yaptığını söyledi. Öztürk VATAN'a yaptığı açıklamada şunları belirtti:
"Ebru savunmasında özetle 'Devrimci demokrat  avukatları, İdil Kültür Merkezi, Halkın Hukuk Bürosu ve ÇHD hedef alındı. Ama biz direnmeye devam edeceğiz. Mahkeme kararı olmadan, savcı olmadan yapılan aramalar hukuksuz. Bu durum hukuka saldırıdır. Savunma ayağı susturulmaya çalışılıyorlar' dedi. Ben de özgürlük hakimine 'Bu oyuna gelmeyin. Siz tarihe geçecek bir karar vereceksiniz. Savunmanın tutuklandığı bir karar vermeyin' dedim. Tutuklama kararını ÇHD'nin direnci kırmak için verdiler. Bu tutuklama bir kara lekedir. Türkiye'nin savunmasını tutukladılar. Tutuklamaların hiç bir dayanağı yok. Ellerindeki deliller fiziki ve teknik takip ile aleyhte beyan ve gizli tanık ifadeleri."

"HEPİMİZİ TUTUKLAYIN"
Öte yandan ÇHD, Grup Yorum, Halkın Hukuk Bürosu’na yapılan operasyonlara ve gözaltılara tepkiler büyüyor. Yüksel Caddesi’nde dün toplanan sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütü üyeleri tutuklamaları protesto etti. "Gözaltılara, tutuklamalara, devlet terörüne, insan avına son" yazılı pankart ve "Devrimci avukatlar onurumuzdur" sloganları atan grup, tutuklananların serbest bırakılmasını istedi. Eylemde basın açıklaması yapan İHD Ankara Şube Yöneticisi Mahmut Konuk, "Onlar hepimizin avukatı, Grup Yorum’un türküleri hepimizin dilinde, yüreğinde, Yürüyüş Dergisi’ni hepimiz okuyoruz. Gençlik Federasyonu’nun talepleri hepimizin talebi. Ya onları derhal serbest bırakın ve bu ‘insan avına’ son verin, ya da hepimizi tutuklayın" dedi. (21 Ocak 2013)
(Çınar ÖZER)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder