12 Temmuz 2013 Cuma

"PROVOKATİF TANGOCULAR" - VATANDAŞ DANSÇILARI İHBAR ETTİ SAVCI "ÖRGÜT VAR MI BAKIN" DEDİ

Ankara'daki bir dans kursuyla ilgili Emniyete gönderilen ihbar maili üzerine başlatılan soruşturma kapsamında facebook'taki kişisel sayfasında Gezi Parkı'yla ilgili paylaşımlarda bulunan dansçı C.B'nin ifadesi alındı. Polis, B.C'ye profilindeki "ağaçlara sarılan insanlar" fotoğrafını sordu.

BİR GARİP İHBAR
Gezi eylemlerinin ilk günlerinde, 1 Haziran günü saat 21:58'de Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'nün mail adresine bir ihbar maili gönderildi. İsmi polis tutanağında yazmayan 26 yaşındaki "vatandaşın" gönderdiği mail üzerine TMK'nın (Terörle Mücadele Kanunu) 10. maddesiyle görevli savcılık soruşturma başlattı. Bazı dansçıların isimlerinin verildiği ve bu kişilerin "provokatif" olduğunun iddia edildiği mailde şöyle denildi:
"Gezi eylemleri amacını aşmış ve provokatörlerin cirit attığı ülke genelinde bir eyleme dönüştür. Bu durum basit bir protesto eyleminden çıkmış ve ülkeyi iç savaş ortamına sürükleyen bir hal almıştır. Bu provokatörlerden ikisi de maalesef ..... Dans Stüdyosu'nun sahipleridir. Facebook'tan 'sahine dans stüdyosu' yazıldığında çıkan gruplarda ayrıca diğer dans stüdyolarında benze provokatif mesajlar yaklaşık 25 bin kişiye Facebook vasıtasıyla gönderilmiştir. Mesela ..... adlı kişinin Güvenpark'taki eylemlere dans kursu öğre
ncilerini çağırırken, ......Dans Stüdyosu ve bazı diğer dans stüdyoları örneğin 'bu akşam 21:00'da Kuğulu Park'ta toplanacağını' duyurmuştur. Dans kurslarına katılımın yoğunluğu düşünüldüğünde ve söz konusu dans gruplarının facebook üye sayıları göz önüne alındığında yaklaşık olarak 150 bin kişiye ulaşma kapasitesi var. Söz konusu provokatif dansçılardan bazıları .......... kişilerdir. Bu gün maalesef dans kursu öğrencisi bir genç kız TOMA denen aracınızın altında kaldığını haberlerden öğrendim ve çok üzüldüm.

DURUMDAN VAZİFE ÇIKARMIŞ
Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu tür provokatif eylemler maalesef yabancı basın ajanslarında da Türkiye'de sanki bir bahar yaşanıyormuş, sanki içsavaş başlıyormuş gibi gösterilmektedir. Bu ise Türkiye Cumhuriyeti'nin imajını yurt dışında bozmaktadır. Bu tür zamanlarda ülkemiz vatandaşlarının ve kolluk güçlerinin sağ duyulu olması ve provokasyona mahal vermemesi gerekmektedir. Bu sebeple gerekli yasal işlemlerin ivedilikle başlatılması ve bunun bir suç duyurusu olarak kabul edilmesini ve gerekli facebook gruplarından aleni suç teşkil eden 'Milango gecemizi iptal ediyoruz Güvenpark'ta toplanıyoruz' ve saat 21:00'da Kuğulu Park'ta toplanıyoruz' gibi ifadelerin tespit edilmesini ve teyit edilmesini ve gerekli önlemle, tedbir ve yasal sürecin başlatılmasını arz ederim.
Söz konusu dans kursu sahiplerinin yabancılarla görüşmeleri Kolombiya, Arjantin, Brezilya ve Küba'ya sık sık gidip gelmeleri dolayısıyla da herhangi bir narkotik madde taşıyıcılığını ve satıcılığını yapıp yapmadıklarının da incelenmesi bilgilerinize arz ederim."
Vatandaş mailde bu ihbarı ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğüne, Ankara Valiliğine, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına, Cumhuriyet Başsavcılığına, MİT Müsteşarlığına, Başbakanlığa, İçişleri Bakanlığına, Jandarma Genel Komutanlığına ve Genelkurmaya da gönderdiğini de belirtti.

ÖRGÜT SORUŞTURMASI
Savcılık Emniyetten dans kursu sahiplerine ve mailde isimleri yazılan diğer kişilere ulaşılmasını, facebook adreslerinde araştırma yapılmasını, terör örgütleriyle ilgili irtibatlarının olup olmadığının incelenmesini istedi. Bunun üzerine internet sayfasında inceleme yapan Emniyet sayfayı açan C.B'yi ifadeye çağırdı.

AĞACA SARILAN İNSANLAR
Emniyette alınan ifadenin tutanağında "Sayfanın profil resminde ağaçlara sarılan insanların olduğunu görülmüş ve 'Bu akşam düzenlediğimiz dans gecesi iptal!!! Ülkemizde yaşanan Gezi Parkı protestolarında 16. güne girerken her geçen gün artmakta olan üzüntüsü içerisindeyiz' şeklinde paylaşımların bulunduğu anlaşılmıştır" denildi. Sayfanın fotoğrafı gösterilen C.B'ye de "Profil resmi size mi ait? Ne tür paylaşımlarda bulundunuz?" soruları soruldu. B.C ifadesinde dans eğitimi aldığını belirterek şunları söyledi:
"Facebook görüntüsü benim. Ben Gezi eylemelerine ilişkin Ankara ve diğer illerde düzenlenen protesto eylemlerine katılmadım. Sanal ortamda ise beğendiğim bazı görüntüleri kopyalama yöntemiyle alarak kendi profilimde yayınladım. Benim düşüncem Gezi eylemleriyle ilgili oluşan sıkıntılı bir ortamda dans gecesi düzenlemenin hoş olmayacağını düşündüğümden etkinlik iptal edildi. Ben Gezi olaylarını desteklemiyorum. Benim paylaşmış olduğum konu dans gecesinin iptal olduğunu bildirmek ve kimsenin boş yere dans gecesine gitmelerini engellemekti."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder