1 Temmuz 2013 Pazartesi

AKREPTE TACİZ İDDİASI

Dikmen'de yapılan Gezi protestolarında gözaltına alınan yüksek lisans öğrencisi genç kadın, gözaltına alınırken polisler tarafından taciz edildiğini daha sonra akrep adı verilen müdahale aracına bindirildiğini ve tacizin orada da devam ettiğini iddia etti.
Ankara Dikmen'de yaklaşık 1 aydır devam eden Gezi protestoları sonunda yüzlerce insan gözaltına alındı. Kimi Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken kimi de savcılığa sevk edildi.
27 Haziran'da yapılan eylemde polis müdahalesi sonrası gözaltına alınanlarda birisi de yüksek lisans öğrencisi E.K oldu. Genç kadın Emniyette verdiği ifadesinde polisler tarafından tacize uğradığını söyledi.

"ALIN ALTINIZA EZİN"
E.K ifadesinde olay anını şöyle anlattı:
"Gezi Parkı eylemlerini bireysel olarak katılıyorum. Perşembe günü de Dikmen'deki Gezi Parkı eylemelerine katıldım ve yanında komşumuzun 17 yaşındaki oğluyla birlikte oradaydık. Herhangi bir barikat kurma, ateş yakma, yok kesme olayı olmadı. Polis dağılın uyarısında bulunmadan müdahale etti. Yanımdaki arkadaşımın yaşı küçük olduğundan paniklediği için bir kıraathaneye girdik. Müdahale devam ettiği için oradan ayrılamadık. Sonra çevik kuvvet polisleri geldi ve beni ve yanımdaki arkadaşımı darp ederek gözaltına aldı. Arkadaşım küçük olduğu halde ve hiçbir şekilde polise mukavemet etmediğimiz halde arkadaşımın sırtına ve kafasına vurdular. Beni de akrebe bindirip taciz ettiler. Bir polis göğsümü sıkarken diğeri kalçamı ve cinsel bölgemi elleyerek taciz etti. Akrebe bindirdikten sonra polis amiri olduğunu söyleyen biri 'Bu a...k.. koltuklara oturtmayın. Alın altınıza ezin' dedi. Bunun üzerine yanımda olan polis bacağımın üzerine oturdu biri kolunun dirseği ile önce göğsüme sonra boynuma elini koydu. Bu hareket sürekli devam etti. Daha sonra emniyete getirdiler. Beni yakalayan polisler bellidir. Hapsinden şikayetçiyim"
(Çınar ÖZER)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder